تویتال وب

مطالب روز دینا

تاریخچه دسته گل عروس و پرتاب آن

 تاریخچه عروسی در جهان

تاریخچه ساقدوش
تاریخچه ساقدوش به زمانی بر می گردد که در برخی از قبایل برای ازدواج دختری را انتخاب می کردند و داماد باید این دختر یا عروس خانم را می دزدید. برای اینکه بتواند این کار را راحت انجام دهد افرادی از قبیله خود یا دوست و آشنا را همراه با خود برای دزدی می برد که امروزه به ساقدوش داماد یا شاه بالا معروف است. همچنین برای ساقدوش عروس خانم بعضی از جوامع معتقد بودند اگر افرادی همراه او باشند، از شر شیاطین به دور خواهد بود. امروزه برای اینکه عکس های زیباتری با ساق دوش ها با لباس مشترک داشته باشند، عروس و داماد چند ساق دوش را برای مراسم عروسی خود انتخاب می کنند.

 

 

تاریخچه دسته گل عروس و پرتاب آن
تاریخچه دسته گل عروس به یونان باستان باز می گردد که دسته های برگ های تزئین شده را که نماد خوش یمنی و پاکی بود به دست عروس یا لباس آن وصل می کردند و به مرور زمان این سنت و استفاده از گل های متنوع و رنگارنگ بیشتر مورد توجه قرار گرفت و پس از مراسم عروسی نیز به علت یادگاری یا خوش یمنی بخشی از لباس عروس یا دسته گل را به دیگر مهمانان می دادند. امروزه پرتاب دسته گل عروس یا هدیه های کوچک که در مراسم عروسی به مهمانان می دهند به دلیل همین خوش یمنی است.

 

تاریخچه لباس عروس
در دوران باستان و قرون وسطی معمولاً لباس عروس و داماد فقط برای اشراف زادگان و پرنسس و ملکه ها بود و مردم عادی چیزی به عنوان لباس عروس خاص نداشتند.

لباس عروس در فرهنگ هایی مثل چین و هند به رنگ قرمز بوده است اگرچه همچنان در مراسم های سنتی نیز این رنگ استفاده می شود، در برخی از جوامع نیز از رنگ آبی استفاده می کردند چراکه رنگ آبی را نماد پاک دامنی می دانستند. شکل و ظاهر لباس هم در فرهنگ های مختلف متفاوت بود تا اینکه ملکه ویکتوریا تصمیم گرفت از رنگ سفید برای لباس عروسی استفاده کند و پس از آن در بیشتر کشورها این رنگ رایج شد و به نظر می آمد هیچ رنگی بهتر از سفید نمی تواند پاک دامنی یک زن را نشان دهد، همچنین او را با تاجی از گل شبیه به فرشته های آسمانی می کند. بنابراین امروزه از رنگ سفید برای لباس عروس استفاده می کنند اگرچه مدل های مختلفی برای لباس عروس می باشد اما معمولاً لباس بلند که متانت عروس را نشان می دهد استفاده می شود.

 

 

تاریخچه تور عروس
تور عروس از زمان قدیم در فرهنگ های مختلف مورد استفاده قرار می گرفت. معمولاً جنس آن از پارچه های ضخیم بود، همانطور که در مراسم های قدیمی ایرانی یا مراسم های محلی یک روسری چارقد را روی سر عروس به عنوان تور عروس استفاده می کنند. در بعضی از جوامع این تور نماد پاکی و بزرگی زن بوده است همچنین کاربرد دیگر آن این بود که داماد قبل از جاری شدن خطبه عقد عروس را نبیند. به علاوه ضخیم بودن پارچه باعث می شد عروس جلوی خود را نبیند و برای حرکت نیاز به تکیه بر دستان پدر داشته باشد که این حاکی از آن بود که دختر همچنان وابسته به پدرش است و از او کمک می گیرد. در عروسی های محلی نیز عروس سوار بر اسبی می شود و افسار اسب دست داماد یا پدر عروس است. اگرچه امروزه تور عروس جنبه تزئینی دارد اما در گذشته هرچقدر این تور بلند تر بود نشان از قدرت و پاکی زن بود، حال آنکه امروزه نیز همچنان در بسیاری از عروسی ها دختران تور بلندی را انتخاب می کنند مانند عروسی بازیگر و ستاره معروف هندی، پریانکا چوپرا که بلندترین تور عروسی جهان شناخته شد و طول حدود 23 متر داشته است. لازم به ذکر است رنگ تور ها در زمان قدیم قرمز بود اما ملکه ویکتوریا این تاریخچه را تغییر داد و از رن

 

 
+ نوشته شده در يکشنبه 25 دی 1401ساعت 15:49 توسط مهسا |